TFiF Kryssning 2014

Den 30:e januari var det igen dags för TFiF:s årliga kryssning. DaTe var förstås representerad av era fräscha styrelsemedlemmar, var och en fast besluten att representera finlandssvenska datateknologer ända in på morgonnatten.

TEK ordnar alltså varje år tillsammans med TFiF en kryssning för teknologer och teknikstuderande med avgång från Åbo. På kryssningen var ändå inte bara våra nära åboländska vänner, bl.a. Kemistklubben och Infå, representerade, utan det kom också styrelser från Vasa och Björneborg. Grundidén med kryssningen är alltså att träffa människor från olika håll och knyta kontakter med likasinnade.

Vid ett så gudsförgätet tidigt klockslag som 7.30 avgick bussen till Åbo hamn. Där träffades sedan styrelsen och utan större om och men steg vi ombord på Viking Line:s Amorella. Båten flöt iväg klockan 9.00 och vi förflyttade oss upp till konferenssalen till en mycket uppskattad frukost.

JÄTTEROLIGT!

I konferenssalen satte också programmet igång med presentationer av de olika ämnesföreningarna. De följdes sedan åt av en drös med presentationer av bl.a. TFiF, teknologkommissionen och den nya teknologkontaktmannen i Åbo. Presentationerna handlade i all korthet om de två fackföreningarna, ämnesföreningsaktivitet i allmänhet och varför man skall vara aktiv i föreningslivet under studietiden.

 På eftermiddagen var det sedan också dags att dela upp oss i grupper och aktivera oss genom att fundera på gemensamma frågor i små workshops. Undertecknad satt till exempel och diskuterade hur TEK skall minska på antalet avhoppare, vad som egentligen slukar studentens tid och varför vissa inte vill eller hinner vara föreningsaktiva under studietiden. Allt som allt tog föreläsningarna ungefär åtta timmar, med en kort paus för att shoppa lite i mitten. Som avslutning på pärsen bjöd TEK på en snaps åt alla åhörare och vi inledde kvällens program med lite allsång.

Vi fick veta att bastun och bubbelpoolen skulle vara igång en timme senare och siktade därför in oss på att snappa upp lite skattefria varor. Efter det var det bara att slänga på simbyxorna och hoppa in i bubbelpoolen via den öppna baren. Här fortsatte sedan minglandet med full fart. Tyvärr är ju allt roligt ändå alltid onödigt kortvarigt, så vi måste alla tyvärr redan efter en dryg timme fara vidare till middagen. Ändå han vi byta snapsvisor mellan språken i bastun och jag fick också en kortkurs i Raumodialekten.

Uppfräschade drog styrelsen vidare till matsalen och buffén. Där flödade köttbullarna och TEK bjöd t.o.m. på lite schnaps och sång igen. Efteråt fortsatte festen först på karaoke och sedan vidare till nattklubben. Natten fortskred sedan med sedvanligt yrande med bl.a. arkadmaskiner.

Plötsligt kom väggen emot, det visade sig att klockan var frukost. De styrelsemedlemmar som ännu var stående i det här skedet hasade sig till buffén och försökte få något ätet. En kort stund därefter anlände båten till Åbo utan några vidare ceremonier. Småtrötta men definitivt nöjda kom vi ut ur Viking Line:s  terminal. Nu gällde det bara att på något sätt komma ihåg hur man tar sig hem utan att falla i vattnet på vägen.

Tldr: I’m on a boat.

>> Lasse Sundman – Infochef

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till TFiF Kryssning 2014

Kommentera