Helsinfors bokmässa, Vad är det och varför ska en nörd ta sig dit?

Förra veckan (25-28.10) fylldes Helsingfors Mässcentrum av en suspekt skara människor. Det var nämligen dags för årets kombinerade Bok/Mat/Vin/Musik mässa, av dessa är Bokmässan den absolut största.

Men vad kan då en nörd att hitta bland allt bokdamm och granitanter? För det första är mässcentret fyllt av böcker av alla de slag, alltifrån nytryck  från stora förlag till antikvariat. Här finns alltså allt från Fioksanens nya bok och till Kalle Ankor från 70-talet. Där fanns även en Fioksanen själv och en tillhörande kö på åtminstone 100m. Sci-fi och fantasi finns det lite sämre av, men om man letar lite så kan man hitta bra böcker. Tidigare år har jag bl.a. hittat Mistborn-serien relativt billigt. Jag har även lyckats hittat billiga böcker som gränsar till läroböcker på vår institution, ”Interactive Story Telling for Video Games”.

Men några andra guldkorn för nördar hittar man också bland folkmassorna:

Man kunde pröva på Nintendos nya Wii U, ifall man armbågade sig fram mellan 10-12 åringarna.

 

Ett annat bås som jag rekommenderar är Fantasiapelit, här brukar man få testa på saker som Warhammer och Magic: The Gathering. De brukar även ha framme något av de senaste brädspelen.
(De säljer även några nördiga halarmärken och har en butik i Åbo *wink-wink-nudge-nudge*)

Obligatorisk Toy Yoda bild (Läs mera här)

 

Lautapelit.fi har även de ett stånd

Obligatorisk Angry Birds bild

 

Blir man trött på böcker och lite småhungrig så kan man ta sig till nästa hall i mässcentret, där hittar man Mat och Vin mässorna.

Vi börjar med lite Champagne

Och fortsätter med lite rödvin (Är detta något DaTe borde bjuda på nästa LAN?)

Och avslutar med ”lite” fudge

Det är lite svårt att beskriva Bok/Mat/Vinmässan med ord. Det finns så mycket där att det nästan borde upplevas. Ifall du planerar på att ta dig dit så kan jag tipsa om att det behövs mycket tid, att det lönar sig att ta tåget dit på morgonen när det öppnar och sedan i sann klubblokalanda gå därifrån när de spelar Finlandia (eller när den arga tanten skriker i högtalarna att mässan är slut).

Det här inlägget postades i Forwardredaktionen. Bokmärk permalänken.

Kommentera