Inte så miserabelt

God afton alla dateiter!

En kväll kan spenderas på många olika sätt. För många av oss går kvällen/natten åt till att njuta av datorns varma sällskap. En dator är en formidabel livskompanjon. Den skänker oss en glädje och lycka  som endast vi ädla dateiter kan förstå. Med Skyrim och filmer behöver man ju ingenting annat!
Ibland är det emellertid bra med lite omväxling  och jag tänkte dela med mig av en upplevelse som man inte kan få framför en dator.
Teater och närmare bestämt musikalen Les Misérables på Åbo Svenska Teater är vad jag har i tankarna.
Tror det eller ej, teater existerar fortfarande!
För att inte tråka ut er tänker jag fatta mig kort.
Musikalen utspelar sig i revolutionens Frankrike där Jean Valjean försöker starta ett nytt liv efter 19 år av fångenskap. Sedan börjar han uppfostra ett föräldralöst barn, revolution startar och alla dör. Om ni vill läsa hur det närmare går till så kan ni klicka på denhär länken:
Där finns dessutom en trevlig liten trailer till musikalen.
Jag tyckte att musikalen var riktigt bra, ett bevis på att det fortfarande finns bra finlandssvensk teater. Så för att all kultur inte ska dö ut och för att vi inte ska tappa greppet om sociala sammanhang  så rekommenderar jag varmt lite teater här i Åbo, speciellt Les Misérables.

Eder Vice
Freddy

Det här inlägget postades i Stysse12. Bokmärk permalänken.

Kommentera