Första veckan som ordförande

Här sitter jag, Datateknologerna vid Åbo Akademi r.f:s ordförande, och funderar över det kommande året. Jag har just städat gamla goda knasli med resten av styrelsen; det är nog hemskt hur det såg ut här inne… Inte för att det just blev bättre, men golvet är i alla fall skurat och alkoholen “som vi inte har i kansliet” är nu dold. Som den ska vara.

Att städa knasli var annars intressant, om aningen ödmjukande. Med jämna mellanrum höll de andra styrelsemedlemmarna upp någon pryl de hittat liggandes ikring och frågar: “Va e dehär?”. Jag tittar på vad dom håller i och tänker efter… “Ingen aning” svarar jag och skäms lite. För att täcka över min okunskap berättar jag nån trivia om något orelaterat. Nu efteråt kan jag inte hjälpa att tänka tillbaka på när jag själv var gulnäbb i styrelsen och frågade samma sak, fast av Andreas Johansson, Andreas hade dock alltid ett svar.

Efter att städningen var färdig och soporna uttagna började jag funderar på det kommande året och kan inte hjälpa undra hur det kommer att gå. Första veckan av det nya skolåret har nu gått och inget har blivit gjort. Inga kanslinycklar återhämtade från ex-styssen (annat än min egen), inga nyckelrättigheter ansökta och ingen hämndaktion mot en viss förening planerad, än mindre genomförd.

Tankar kring allting som ska göras leder givetvis till tankar om roligare saker; tankar om hämnd, val av energidricka och när Skyrim Creation Kit kommer släppas. Tankar har en tendens att sluta med frågor, även om inte helt relaterade sådana. Varför blev det aldrig någon hämndaktion förra året? Borde aktionen involvera tjära och fjädrar? Vad är egentligen hälften av sakerna i knasli? Varför har vi tre, om inte flera, skyltar från TFiF/TeK som ska fast på Albin? Vems är alla muggar? Och vem sjutton äger alla kläder som hänger här inne!? Likt efter ett avsnit av Lost tar frågorna aldrig slut, men hopperligen kommer vi inte ha några plotholes.

“Live long, and prosper” – Han Solo

Det här inlägget postades i Stysse12. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Första veckan som ordförande

 1. Björn Ejvald skriver:

  Jefvla troll-quote 😛

 2. Matias Myréen skriver:

  ”Neron kuppi” ftw.

  Och kanske ni blir styssen som faktiskt sätter fast skylten på Albin? =D

 3. Jon skriver:

  Förslag: Laga upp i facebook ett bildalbum i stil med ”Vad är detta?”. Dit sen bilder på stuff ni hittar i kansli som ni int vet vad där har för stooryn bakom…

  DO IT!

 4. Bockin skriver:

  Joo. Tävling och sen kan ni fixa en wiki 😛

  På tal om wiki så skulle historiken, som aldrig vill bli tryckt kunna publiceras i wiki-format

 5. Bockin skriver:

  I accidentally a comma

  Sent from my arr2-AppleBerry

Kommentera