OTTO HAR ORDET

Året och hösten går alltid mycket snabbare än man på förhand inbillar sig. Vad har vi lyckats göra? Vi har tagit emot gulnäbbarna enligt ett nytt system som vi ännu inte sist och slutligen har fakta på hur det kommer att fungera. Det blir nästa styrelsernas uppgift att ta äran och njuta av vårt arbete. Det som vi skulle ha kunnat göra är att förbättra samarbetet mellan DaTe och KK. Hur skulle det vara med ett förslag att de ovannämnda föreningars styrelser åtminstone en gång i månaden skulle ha ett gemensamt möte för att hålla kontakten ?

Det är en rolig känsla det här med dead lines. Jag sitter nu nämligen och skriver detta i exakt 38,6°C feber. Så jag hoppas att ni tar i hänsyn alla de stav- och skrivfel undertecknad gör. Det var en gång en professor som sade åt mig att lärarna här på ÅA är dåliga att lära ut tidsbegreppet och vad en dead line betyder. Faktumet att det alltid finns en inofficiell gräns för försenade räkneövningar och inlämningsuppgifter, var enligt denna professor beklagligt.

Den gånga hösten har garanterat varit den mest intressanta och lärorika som jag upplevt. Jag har haft möjligheten att vara med och se så mycket att jag lever på dessa upplevelser i flera år. Jag önskar denna möjlighet skulle ägnas åt alla som studerar här på KTF/MNF. Det att ni kanske tror att livet lyder matematiska orsak/verkan lagbundenhetter stämmer inte. Livet är fullt av överraskningar och ingen kan förutspå framtiden, men man måste förbereda sig på de mest sannolika, annars går det dåligt.

Det har varit roligt att se Elisabeth Rehn stå och dansa på bordet, Tarja Halonen sjunga snapsvisor och njuta av utsikten över södra hamnen i Helsingfors från UPM-Kymmenes vindsbastu på södra esplanaden. Men det viktiga är inte de yttre omständigheterna, det viktiga är att man själv mår bra (vilket jag inte gör nu pga flunssan).

Dock är höstens arbetet långt ifrån slut ännu. I och med att vi väljer/har valt nästa årets funktionärer så formar vi framtiden åtminstone för ett år framåt. Det är spännande att se hur det hela kommer att forma sig, för det är de små obetydliga detaljerna som gör tyvärr så ofta grunden till de beslut som görs. Om ni vill vara med och påverka så ställ upp!

Ha De Bra, Otto
Kemistklubbens ordförande