Teknologkomissionen TK

Alla har säkert märkt redan att antalet teknologföreningar i Åbo har ökat hastigt på siståne. Den nyaste av dem är Teknologkommissionen -Teekkarikomissio (TK).Vi bestämde intervjua TK:s ordförande Sami Liponkoski för att få reda på vad den här nya föreningen egentligen är och vad den gör.

Vad är TK och varför har det grundats?
"Teknologkommissionen är till för alla teknologer i Åbo och grundades för att förena de olika teknologföreningarna i Åbo samt befrämja kontakten mellan Yliopisto och Åbo Akademi, och för att representera teknologföreningarna nationellt."

Hur fungerar det sen i praktiken med tnke på det att teknologer vid KTF är svensk- och teknologer på Yliopisto är finskspråkiga?
"Teknologkommissionen är alltså tvåspråkig, man använder alltid det språk som dåvarande ordförande talar .Ordförandeklubban cirkulerar mellan Kemistklubben vid Åbo Akademi rf, Datateknol ogerna vid Åbo Akademi rf, samt Digit ry och styrelsen består av representanter av de här 3 teknologföreningarna."

Det låter jättekrångligt och invecklat,vad behöver en vanlig teknolog veta om TK?
"En vanlig teknologistuderande behöver kanske inte veta så mycket om TK och dess verksamhet, eftersom TK inte ordnar något praktiskt (typ fester), utan fungerar som ett politiskt forum och påverkar studerandena genom de olika ämnesföreningarna."

Subject: Viruset

I motsats till vad folk i århundraden har trott, existerar virus förutom i digital form också i biologisk form! I Åbo, Finland, har observerats en liten population datateknologer, som sprider sig med explosiv hastighet. Remarkabel är datateknologernas förmåga att i stället för att fortplanta sig konvertera utomstående organismer till sina likor.

Datateknologerna är ett aggressivt virus, som inte nöjer sig med att finnas i något litet hörn utan så fort chansen uppenbarar sig, skjuts ett exemplar ut någonstans där det kan göra mera skada. Med dessa tentakler av subpopulationer kommer inom kort omgivningen att bestå av datateknologer, väl medvetna om deras uppgift: att söka reda på flera intet ont misstänkande offer!