Jep, så var det dags för tisdagen att börja. På morgonen då vi vaknade var strömmen borta, så inget blev det av den planerade grötkokningen, men ett morgonmål i ljuset av ljus är det mysigaste man kan ha 8-tiden en tisdagsmorgon. Ca kl. 9 startade vi mot Jeppis igen för att plocka upp Johanna. Vi började redan få bråttom för att hinna till Nykarleby, där vi skulle vara kl.10. Vi hann i tid och märkte att arbetet hos Johannas belönades. Efter Nykarleby åkte vi iväg till Pedersöre (äkta kommentar: skall vi ta skylten med??!). I Pedersöre väntade igen en liten överraskning på oss.Vi fick höra att de i Kronoby, som inte ingick i vår reseplan, väntade på oss och att de i Pedersöre tyckte vi kom en timme för tidigt. Hmm.. ja vad gör man? Vi hoppade i bilen och gasade iväg till Kronoby, höll en extempore show och övade lite rally med minibuss tillbaka till Pedersöre. Slutet gott och alla blev nöjda.

Efter Pedersöre var det Vasa som stod på reseplanen. Ca kl.16 vek vi ändå av Riks 8:n i Kveklax. Efter klagomål från baksätet var vi med Hanna tvungna att berätta för resten att vi var på väg till Replot för att se på bron. Vi hittade oss på en liten sandväg, som var hal som attan, men hittade slutligen fram. Resultat av vår lilla xqr^2 blev en vacker solnedgång, några bilder, kaffe på 'andra sidan bron' och bilen ordentligt smutsig (sandvägarna va liksom lite leriga...). Sedan var det dags att åka iväg till Vasa, där vi, efter att vi kommit underfund med hur åt vi skall hålla kartan, hittade fram till Hostel Kenraali. Kvällen gick sedan till att skåda på lämplig hjärnfri humor, dvs. Scary Movie och sen middag på Amarillo.

Onsdagen började igen tidigt med ett skråvmål i den gamla garnisonsmatsalen i Vasa. Korsholm stod som första punkt på dagens program. Framme var vi kl. 08:30 och fick sätta igång med vår show för en mycket intresserad publik (träffade där också läraren med de knepigaste frågorna). Efter showen var det bara att packa sig i bilen igen och köra iväg mot Närpes. Konstigt nog så klarade vi oss bra utan närpes-svenska-ordboken. Resten av onsdagen gick till att hitta till hotell Kristiina i Kristinestad, där vi skulle övernatta. Hotellet var en rätt exotisk upplevelse för att vara ett hotell, men visst kunde vi njuta av några bastuöl (underförstått att vi också blev bjudna på bastu). Kocken fick också någonting att göra då vi beslöt att äta på hotellets restaurang (resten av kvällen drack han öl med några stamkunder).

Jaha,så var det torsdag. För en gångs skull behövde vi inte vakna okristligt tidigt, men kl. 10 var det dags för gymnasiet i Kristinestad. Det var rätt mycket folk de hade släpat på plats för att höra på oss, vilket ju var trevligt. Vi fick hålla vår show för den kanske mest intresserade publiken under resan. Eftersom vi efteråt drack kaffe i lärarrummet, fick vi bråttom till Björneborg. Framme i (Sosnovy)Pori var vi precis enligt planerna kl. 12:30. Björneborg var sista målet för resan och därefter var det bara att sikta tillbaka till Åbo. I Åbo tog vi farväl av våra nya vänner från Otnäs i form av en intressant middag på vikingrestaurangen Harald.

För att summera abirundan kan man konstatera att resan är ett mycket effektivt sätt att presentera teknikstudier. Då abiturienterna hör om utbildningen direkt av studenter som själva ännu studerar, så får de den senaste informationen som finns tillgänglig inom området och informationen är saklig och rätt. Dessutom kan studerandena ge personliga synpunkter och goda råd om ansökningsförfarandet, inträdesförhören och studielivet i sig självt. Jag hoppas att de som nästa år åker på abirundan har lika trevligt som vi hade det och önskar personerna ifråga lycka till.

Over and out.
Ca-Ge