Sista måltiden del två (2)

Dagen startade precis som förra gången, förutom att sommartiden traditionsenligt kom och slog en på käften direkt på morgonen. Men hej det är söndag! Dags för den sista måltiden!

Recept:

 • 500g smör
  ca 3dl grädde
  stekfett
  1 paket stark koskenlaskija
  1 paket bonjour (int nå pirkka)
  1kg kykling
  4 st habanero
  2 fond du chef kycklingbuljong
  140g spenat
  champinjoner
  8dl vetemjöl
  2 ägg
  2msk iskallt vatten
  lite mjölkstritt
  salt
  Peppar
  3 vitlök
 • 4 öl

Paj är inte bara lätt och enkelt utan även simpelt att tillaga! Börja med pajsmeten. 250g smör i en bunke är en bra start. Fyll på med 4dl mjöl, en ägg och 1 msk kossu-kallt vatten. Börja knåda degen med köksassistent till du blir trött på det eviga gnidandet och fixar det för hand. Täck degen i plastfolie och placera i valfritt kylskåp så att glutentrådarna får bildas i lugn och ro. Upprepa proceduren och gör en smet till med andra halvan av degingredienserna.

Skiva och stek champinjonerna i smöroljeblandningen. En klick i pannan e bättre än två på bordet. Strimla kycklingen och öppna din andra öl, stek (i kastrull om du är förutseende). Eftersom du inte var förutseende så flyttar du kycklingen från stekpannan till en större teflonkastrull. Tillsätt buljong, den stekta svampen, lagom med grädde och all ost. Låt koka så vätskan minskar. Dega in den smorda pajformen med första degen, använd alla verktyg du behöver. Vid det här skedet borde din kompis ha hackat habaneron och börja steka den i rikligt med olja. Tillsätt habaneron i kastrullen, smaka av emellanåt, och när du känner dig redo häller du blandningen i den förgräddade pajformen (225 grader tills det ser färdigt ut).

Kavla ut den andra degen och täck in pajen. Grädda i 40 minuter i 175 grader (celsius).Eller 200 grader, eller varför inte 225, jag dömer ingen. Vi lade vårt spader äss på 175. Jackpott!

 

Ta ut ur ugnen och låt stå o stå o gosa i minst 600s. Servera med sallad, eventuellt med en balsamico skvätt strittad över maten, samt den sista av de 4 ölen.

/kippis

Söndagsklubben

ps, glöm inte vitlöken

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera