Forward Episode -12: A New Hope

Efter fyra års tystnad återuppstår nu DaTe:s medlemstidning Forward i bloggform. Det senaste numret av tidningen i fysisk form släpptes 2008, varför många av dagens medlemmar inte har en susning om vad denna tidning innebär.


Problemena började år 2009 med DaTes tidigare ordförande Gabriel Nyman som chefsredaktör. Material fanns, utskott likaså, men trots detta kom inte tidningen ut. Likt Duke Nukem Forever så blev vi lovade att tidningen snart skulle släppas, men det skulle dröja en norsk råttas livstid förrän denna profetia besannades. Som styrelsemedlemmar skrev vi alla artiklar, som gav en försmak om att det skulle bli ett fantastiskt nummer, men dessa blev aldrig publicerade. Under årets gång kommer dessa möjligen att se dagens ljus igen som ”Ur Arkivet”-inslag. Verksamhetsåret skiftade och 2010 tog ingenjör Björn Sjölund rodret för Forward. Tidningens framtid var åter ljus och ett dubbelnummer utlovades som kompensation för det tidigare årets avsaknade tidning. Nya artiklar skrevs och tidningsutskottet kommunicerade aktivt med styrelsen,men tidningen förblev lika död som John Cleeses papegoja. År 2011 tog Andreas Johansson, ordförande för Date 2010, på sig posten som tidningsutskottets ordförande. Hoppet spirade åter och nya idéer frodades. Tidningen övergick till bloggform men det kom helt enkelt aldrig några inlägg. Redaktören som skulle återställa balansen föll även denna gång till den mörka sidan.

Jag såg själv min första Forward dagen då jag började på Akademin. Det färglada,men ändå hjärtevärmande omslaget, beprytt av det välkända Doomansiktet från min demonslaktande barndom. Tidningen var fylld av kebab-recensioner, utlandsreportage, elektronikporr och rent dravel. Sådant som fyller upp genomsnittsdateitens vardag helt enkelt. Under det kommande årets skall vi på redaktionen återigen försöka fånga denna essence au DaTe i ordform. Bacon, nördreferenser och empiriska experiment i teknologanda kommer att medverka. Nya inlägg utlovas minst en gång i veckan under studiemånaderna, så håll ett aktivt öga på denna blogg.

Vorwärts!

/Red.

Det här inlägget postades i Forwardredaktionen. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Forward Episode -12: A New Hope

 1. Wictor skriver:

  Jag trodde aldrig dagen skulle komma 😛

 2. Sebastian skriver:

  Hooray! Bacon and geekporn to the people!

 3. Zetter skriver:

  Måst kanske lägga till en like-button för att kunna trycka på den 🙂

 4. Åke skriver:

  And there was much rejoicing 🙂

  P.S. Mer reklam för bloggen; sätt i spämmet och posta på FB sidan 😉

Kommentera