Ledaren

På Kemistbaalen i år höll Christoffer Taxell festtalet. Han talade om förändringarna inom it-branschen och hur de kan kombineras med den redan existerande industrin och dess funktionalitet. Taxell konstaterade också att det hela tiden blir förändringar och ansåg att det är viktigt att ha anpassningsförmåga. Det är nämligen så att de som inte klarar av att förändra sig och förnya sig kommer att förlora när det sker örändringar. Och det bästa är förstås om man själv har varit med och skapat förändringen. Då får man ett ypperligt tillfälle att utnyttja nya möjligheter som förändringen kommer att resultera i.

Kalle

Men fast det sker förändringar så borde man ändå komma ihåg gamla värden och traditioner och ha respekt för dem. De bästa resultaten uppstår när man kombinerar det bästa av det gamla och det nya. Det har ju visat sig att elektronisk handel inte har blivit så populär som man hade tänkt sig, men när man har kombinerat e-business med business-to-business funktionaliteter som behöver en stark logistisk bakgrund har man fått mycket bra resultat. Genom att ta något av det gamla och något av det nya med i förändringen har man fått resultat som man inte kunde ha fått endast med det nya eller det gamla.

Till dig som läser den här spalten ger jag råd att hålla ögonen och öronen öppna för allt som händer i omgivningen. Och när det sker en förändring,så var med och skapa den, för de som kämpar emot förändringar kommer att förlora förr eller senare.

Kalle

Halvledaren (eller Den Vices memoarer)


Klockan är 02:46,magen kurrar (borde fixa mat),räkneövningarna är ogjorda och städa har man inte hunnit på flera veckor;ett rätt vanligt scenario under det gångna året. Visserligen kan det ovan nämnda bero på egen lathet,men under det senaste året har rätt mycket av undertecknades ‘överlopps ’tid gått åt till att planera abirunda, ordna xqr ^2:er, vara med på fester och sköta löpande ärenden inom föreningen. Låter kanske tungt och måste medges, ibland har det även varit det.

Men det berättar inte hela sanningen; så trevligt har det varit att undertecknad inte klarade av att sluta upp totalt och börja flit.stud:a, utan ställde upp på en post igen för nästa år. Och inte nog med det; det gångna året har varit mycket uppfostrande och berikande. Jag kan inte skriva denna text utan att rekommendera för alla intresserade att vara aktiva och gå med i föreningsarbetet. Ju flera aktiva dess rikare är föreningsverksamheten. Och man får inte glömma att det är studentföreningarna som gör studielivet värt att leva! Var annanstans träffar man nya kompisar och lär känna sina ovänner??!

CaGe

DaTe har nyss fått en ny styrelse för nästa år och jag vill här gratulera hela styrelsen. Bland styrelsen och andra funktionärer finns många näbbar, vilket gläder en gammal (NOT!) teknologs hjärta, trevligt att se er också med. Sen så har vi ju julen som börjar närma sig här, så God Jul åt er ALLA!!! Vila upp under julhelgen så att ni sen orkar med den långa (sista av sitt slag) vårterminen. Snabbare än väntat e Wappen igen här, men vi skall nu inte gå händelserna i förväg.

Snö och mycket julklappar,
Ca-Ge