Forward testar: TFIF kryssningen

I torsdags var det igen dags för den mytomspunna årliga TEK/TFIF-kryssningen. Till er som inte var med, eller inte vet vad som hände av andra orsaker, have no ph33r, Forward var med.

Då italienarna visat att kryssningar är farliga, fanns inget annat alternativ för Forward än att komma med.

Skulle det måhända gått såhär om forward inte varit med? Knappast, men svårt att motbevisa.

En enormt kall och tidig torsdag morgon samlas en uppsättning trötta teknologer (och några som e lite teknologish) vid Vikingterminalen.


Bra saken med kylan är att ölen hålls kall

I terminalen där biljetterna delas ut söker man sej till gruppen som inte består av pensionärer, det e sannolikt TEK kryssare. Ett tips för er som är med nästa gång så är fraser såsom ”Va? Helvete gör du här?!” eller det ugriska ”Ai säki oot taas täällä?” lämpliga att hälsa med i dethär skedet. Det är iaf vad redaktionen hört de senaste gångerna när man kommit till terminalen.

Väl ombord är det dags att börja söka sej till sina hytter, och sedan vidare till konferensdeck.

Paus på väg till konferensdecket. Det kan noteras att folk som är med är oftast bekanta med vikten av frukost.

Vid den allvarligare delen av kryssningen presenterar sej de olika föreningarna och deltagarna för varandra. Det hör till att berätta om föreningarnas verksamhet samt visa bilder på traktordragna bastun och crossdressande KK:are. Saker som hur TEK fungerar, vad fackförbund och arbetslöshetskassor är och varför man ska bry sej behandlas också.

Stor koncentration krävs under seminarierna

Efter ett seminarierna är det dags för lunch, följt av lite mera seminarier och grupparbeten. Efter buffetens förfriskande inverkan brukar eftermiddagsseminarierna gå smidigare än förmiddagens. Grupparbeten brukar göras om t.ex. hur man ska nå studerande och hur relevanta websajter borde förbättras. Ett annat vanligt ämne är hur TEK kan vara nyttigare för studerande. Ett viktigt ämne som också brukar diskuteras är huruvida ölen man valt inför grupparbetet är bra.

Viktiga presentationer och magmedicin

Besöket på bastuavdelningen hör enligt många till dom bästa delarna av kryssningen. Vill man vara i lugn och ro är bastun ett av de bättre alternativena. Största delen av resenärerna samlas nämligen i bubbelpolerna. Ett viktigt moment här är att se hur många som ryms i en pol, årets rekord är (beroende på vem som tillfrågas) 15-19. För att få in mer än ca 10 personer krävs oftast att folk placeras i flera lager. Bastuavdelningens personal brukar se nöjda ut när vackra sånger sjunges. De demonstrerar detta genom att stirra på en, skaka på huvudet och sedan gå bort. Kreativiteten brukar få ett uppsving i det här skedet av kvällen. I år hördes bland annat ”When I came to TEK-risteily and I saw Olle there I told to myself: What the fuck!?”.

Kombinationen av en bar som serverar gratis dricka och den höga teknologtätheten i bubbelpölen gör det svårt även för den försiktigaste nörden att inte lära känna nya människor. Här skapas kontakter för kommande samarbete föreningsaktiva emellan, dom vildaste planerna väntar dock ännu på sej i det här skedet.

Som ni kan anta att en av jacuzzina såg ut

Efter bastun är det dags för mera mat. Årets serveringspersonal kände igen stora sångtalanger, och sången var därmed relativt fri!

Karaoke, kan det bli mycket bättre? Inte när teknologer med nästan ändlös talang sjunger iaf. Här har alla chansen att visa hur awesome man är. Årets kryssningsfavoriter var bland annat ”vill ha dej” av Freestyle och ”Teddybjörnen fredrikson” intressant nog var också denna meningen att vara ”Vill ha dej” av Freestyle. Den mest sensationella föreställningen var dock ingendera av ”Vill ha dej” uppträdandena, utan den fantastiska duetten som lyfte karaokekulturen till oanade höjder med sin version av ”(Everything I do) I do it for you”. En tolkning som Bryan Adams själv väl kunde lära sej av.

Pokalen till vinnarna och vinnarna själva

Efter den magnifika karaoken och generösa mängder (och sorter) av special-limu underhålls resenärerna av nåt livebänd, små oklarheter om vad det var för bänd kvarstår. Samtliga resenärer ser nöjda ut, trötthet börjar synas på vissa svagare individer. Nu är det dags att smida de finaste planerna för kommande föreningssammarbete.

Empiriska undersökningar har visat att morgonen kan vara tung och att det är ungefär lika sannolikt att man blir utjagad ur hytten av städningspersonalen som att bli väckt av att en av hyttkamraterna springer in i hytten, bitchsläppar en på magen, fnissar och sedan springer ut igen. Ja Andreas Johansson, jag menar dej. På frukosten kan man se några av de mest spektakulära krabbisarna någonsin. I år lärde man sej varför det även kallas för ”darra” och att det tydligen är nåt i båtens dusch vatten då så många tycktes ha ont i hårbottnen. Efter att ha vinglat i land är en tupplur att föredra så att man orkar med kvällens festligheter på okänd och hemlig plats.

Det här inlägget postades i Forward testar. Bokmärk permalänken.

Kommentera